Orval Jong 6.2% 33cl – amber

NL : Jonge Orval, net uit de brouwerij, heeft een hoppig en verfrissend aroma en smaak, naast fruitige toetsen.
Vanaf 4 tot 5 maanden krijgt het een enorme schuimkraag. De fruitigheid ruimt plaats voor een zurigheid; bijna alle restsuikers zijn verdwenen.
Vanaf zes maanden krijgt het door het samenspel van de gisten “wilde” (Brettanomyces-)karakteristieken en hints van melkzuur en citroenzeste.
Wanneer het bier een jaar oud is, heeft het een droge bitterheid. Het bier kan hierna nog lang gehouden worden, maar zal aan hoppige frisheid verliezen.
FR : Jeune Orval, à la sortie de la brasserie a une arôme de houblon et un goût refraichissant avec des notes fruitées.
De 4 à 5 mois pour la biére obtient une tête énorme . Le fruité cède la place à une acidité ; presque tous les sucres résiduels sont partis.
De six mois pour obtenir par le jeu des levures “sauvages” ( Brettanomyces- ) caractéristiques et des notes de l’acide lactique et le zeste de citron .
Lorsque la bière est âgé d’un an , il a une amertume sèche. La bière peut être maintenue une longue période, mais va perdre la fraîcheur houblonnée .
ENG : Young Orval, just out of the brewery , has a hoppy and refreshing aroma and taste , in addition to fruity notes .
From 4 to 5 months it gets a huge head. The fruitiness gives way to an acidity ; almost all the residual sugars are gone.
From six months to get through the interplay of the yeasts “wild” ( Brettanomyces- ) characteristics and hints of lactic acid and lemon zest .
When the beer is a year old, it has a dry bitterness . The beer can be kept below a long time , but will lose hoppy freshness.
Orval

This entry was posted in Trappist / trappisten. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>